Libera nos a malo

Speltillfälle 6: Rasputin anländer, resa till Tyr och en lång historia tillbaka

Dag 3 - dag 6

Munken Rasputin anländer med Barjo, Bajsan och androiden Muahaha/AG-1

En tjänare knackar på dörren till arbetsrummet. Aristofanes har fått besök av en av Matar av Altaruks livvakter som kommer tillsammans med tre munkar från Duvillklostret. Aristofanes tillåter dem att komma direkt in. Den kvinnliga livvakten liknar till utseendet barnens livvakt Himi/Donna med sin kala hjässa och aningen gulaktiga hudton. Här på Athas skulle man säga att hon kom från Draj och jordbor skulle säga att hon kom från ett asiatiskt land. Hon kallar sig Muahaha, men vi fråga efter hennes riktiga namn och det är AG-1. Hon är en golem/android. Efter några kontrollfrågor, så listar vi ut det. Två av munkarna ser ut att vara i femtonårsåldern. Det är dels en man vid namn Barjo, som läspar och ger ett lågintelligent intryck; dels en kvinna som heter Bajsan och som har bölder över hela kroppen. Wren drar slutsatsen utifrån hennes medicinska kunskaper att flickan har en obotlig sjukdom med svaga inre organ, som också medför diarréer. Inte smittsam. Bajsan frågar efter dasset och försvinner ut. Den tredje munken är Rasputin, en man i trettioårsåldern. Han har helt vita ögon utan vare sig iris eller pupill. En muterad människa? Munkarna visar Aristofanes sina dolkar med Biottas symbol på. Aristofanes har själv en likadan dolk. De blir accepterade av Artistofanes. De har blivit skickade av Matar som just nu befinner sig i Tyr. De är här för att stå till Aristofanes tjänst och ge den hjälp som behövs.

Keramikmynt hittades vid brunnen i ödehuset och busar bevakar fortfarande residenset

Vi ska iväg till Södra porten för att möta Merry. Muahah stannar för att fråga ut Himi/Donna. Bajsan har inte kommit tillbaka. Barjo och Rasputin slår följe med oss när vi går ut.

Soldat Faldar springer fram till vakterna vid residenset och berättar om det finns massor med mynt strödda vid brunnen som finns inne i ödehuset. Faldar ska dit och plocka på sig mynt och flera andra soldater är ute i samma ärende. När vi kommer ut så ser vi dussintalet busar som bevakar huset. Det är så uppenbart. Reggs vän Wyne är också där. De båda vännerna tecknar åt varandra att mötas senare vid Norra porten. Busarna börjar följa efter oss, men verkar ha tagit fel på personer, så de återgår till sina poster.

Merry köps loss av slavhandlarna och de har en stålkoffert med sig som är värt ofantligt mycket

Vi Södra porten har Merry precis anlänt med alvkaravanen, nio kvinnor och två kanks, som tog henne tillfånga. Vakterna tar hand om Merry. Vi går dit och förhandlar om köp av henne. Efter köpslående kan vi köpa loss Merry.

Vakterna vill undersöka varorna som alverna har till försäljning. Upptäcker att de har en blank stålkoffert. Den är värd flera tusen keramik (myntslag). Vi lyckas också få syn på lasten.

Treskallarna från Draj, androiderna med döskallesköldarna, följer efter alvkaravanen mot Alvmarknaden.

Regg lurar i vakterna med att projicera bilder i deras huvuden att Treskallarna håller på med magiska konster. Vakterna tar de tillfånga och går iväg med dem. Vi får också en soldat att tänka till på vad han ska göra med keramiken som han och hans soldatkollegor har hittat vid brunnen. Kanske tillhör de inte upphittaren utan staden? Soldaten ser fundersam ut när han linkar bort.

Munken Rasputin stjäl en mindre säck från alverna

Rasputin går till Alvmarknaden med lågbegåvade pojken Barjo i släptåg. Där blir det stor glädje i Halvmåneklanen när stålkofferten presenteras inne i ett stort tält. En mindre säck lyfts ner från ena kanken, säcken tappas på marken och tingen i den ramlar ut. Stoppas snabbt ner i säcken igen. Rasputin hann se vad det var: en platta med metallsida och den andra sidan svart obsidian (vulkaniskt glas), konstigt svart metallstycke i fingerstorlek, penningpung, två tunna smycken för handleden kanske i gråa nyanser, ornamenterad järnamulett, gyllene halskedja smyckat med en stor bergkristall och en järnring med 6 järnnycklar. Den säcken åker in i tältet den med. Rasputin slinker in i tältet när alverna tillfälligt har lämnat det. Slinker ut igen. Något har stulits, för alverna blir upprörda när de kommer in i tältet igen. De beväpnar sig och stormar in i andra stammars tält med anklagelser. Stämningen är mer än irriterad sedan de tidigare anklagelserna i går morse. Vakter strömmar till och får ta hand om några alver för att bura in dem. Rasputin går därifrån i lugnt mak.

Munken Rasputin kikar in i ödehuset med brunnen

Han ser ett övergivet hus i soldatkvarteren, där några soldater håller på att undersöka den uppbrutna svarta dörren med en rödmålad döskalle mitt på dörren. Barjo är med i släptåg. Rasputin lockar bort soldaterna med magi. Han ska sitta där och undersöka sitt byte. Slinker in och ser en brunn mitt i rummet. Hänglåset till brunnen är uppbrutet och slängd på marken. Slinker ut igen, eftersom han kan riskera att bli instängd där om de reparerar låset.

Ser en soldat prata med en officer som bor tvärs över gatan. Officeren blir tilltalad med kapten. Är skadad i ena låret av en kniv, märks på samtalet. Kaptenen blir informerad att de har samlat in de flesta keramikmynten som soldater har plockat runtomkring brunnen i morse. Tror de fått ihop mer än ett halvt tusen keramik.

Munken Rasputin anländer med Barjo till värdhuset Gyllene Inixen

Rasputin drar iväg till Gyllene Inixen och köper sig ett rum för honom och Barjo. Pojken somnar i sängen. Rasputin undersöker säckens innehåll:
• Kommer fram till att penningpungen är en magisk sådan, där insidan är mycket större än utsidan. Bra för att transportera ting utan att det väger mer än en penningpung med några mynt i.
• De grå banden är magiska fotband som gör att man alltid landar på fötterna oskadd om man faller minst en meter och det oavsett fallsträckan. Man kan också flyga en gång per dag [sin Fart under ett drag, blir oftast ca 12 m].
• En av järnnycklarna verkar skilja sig från stilen från de övriga nycklarna.
• Amuletten har en förtennad bild av de kampberedda barnen i presidentfamiljen som har Biottas symbol på en fana, det enda på amuletten som är färglagt.
• Den gyllene kedjan verkar inte magisk, men har något speciellt syfte annat än att vara dekorativ. Rasputin kan bara inte komma på vad det skulle kunna vara.

Barden Regg träffar vännen Wyne som försöker övertala Regg att döda barnen

Regg drar till Norra porten för att träffa sin vän. Wyne berättar om kontraktet på barnen och försöker övertala Regg att hänga på det. Mycket slantar kan det ge. Regg kontrar om ett annat uppdrag som han kan berätta om ikväll. De stämmer möte på värdshuset Gyllene Inixen.

Gatpojken Agu berättar om att Halvmåneklanen ska lämna staden och om lönnmördaren

När Regg går tillbaka till residenset möter han på gatupojken Agu som berättar om att alverna i Halvmåneklanen ikväll ska lämna Altaruk. Hela klanen på hundra alver; kvinnor, män och barn.

Han berättar också att en lönnmördare har tagit uppdraget att mörda halvandebarnen i residenset i avvaktan på att en riktig skicklig lönnmördare ska kunna anlitas.

Trollkonstnären Wren hör om dödsfaran för Bogart och fixar måttanpassade kläder

Wren går till Aristofanes residens med Merry, främst för att snabbt sätta henne i säkerhet. Aristofanes tar hand om Merry. Han berättar att Himi/Donna har under natten stoppat ytterligare en giftorm att döda. Denna gång var Bogart i farozonen, vår bror som vi helt hade glömt bort. Han var i koma, men spionroboten oskadliggjorde ormen.

Skickar även efter en skräddare som kan fixa kläder till Wren, kläder som har hennes egna mått. Det kan fixas snabbt, för skräddaren har redan nya plagg som bara behöver justeras en aning för att passa.

Gyllene Inixen och den gamla alvkvinnan Alaa med det obehagliga levande halsbandet

Efter solnedgången drar Regg och Wren till Gyllene Inixen med fyra soldater som skydd, enligt Aristofanes önskemål. En av soldaterna är Faldar. Aristofanes berättar innan vi sticker att vakterna som tog de tre skalliga kvinnorna från Draj för utfrågning har hittats mördade. Inga vittnen. Han har inte spridit detta bland alla sina soldater, för att inte skapa oro. Bara några få utvalda har informationen, däribland soldat Faldar. Vakterna håller sig utanför värdshuset för att inte väcka uppmärksamhet.

Där inomhus känner Wren igen en gammal kollega till henne en gång för länge, länge sen. Det är den urgamla alvkvinnan Alaa (namnet betyder Fågeljägaren på alviska). Hon kom då från Fullmåneklanen när Wren kände henne. Hon sitter vid ett bord med andra alver. Hon är som hon brukar: egotrippad, skrytsam och karltokig. Alaa bestämmer att två alvbröder ska göra henne sällskap senare under kvällen för lite skoj. Wren slår sig ner i närheten för att tjuvlyssna. Alaa har en kedja runt halsen gjord av svarta obsidianlänkar där det hänger ett kluster av bergkristaller som liksom lever, olika skärvor krymper långsamt när andra växer och vrider på sig samtidigt som färgen växlar mellan starkt lysande gult till matt blodrött. Hela smycket ger ett oroväckande intryck. Alaa smeker smycket av och till med ena handen. Hon skryter över att hon vunnit smycket igår natt av en annan alv. Alaa har ingen aning vad det är för något, säger hon i sitt av kanknektar berusande tillstånd. Wren försöker se om han har någon info om detta smycke i sitt minne, men kommer inte på något i sitt fortfarande förvirrande tillstånd efter mötet med tentakelmonstret i mardrömmen [har Nackdel på alla tärningsslag].

Regg pratar med Wyne som är på att stjäla en stålkoffert värt massor av slantar

Regg träffar sin vän Wyne. Regg berättar om det andra uppdraget som han vill få Wyne att hänga på. Det handlar om att sno en stålkista värt massor med keramik från en grupp som lämnar staden ikväll. Wyne hänger på. Kilar iväg för att säga upp sig från Mar Juk-Adans tjänst.

Treskallarna passerar värdshuset på väg till Alvmarknaden

Sorlet från nedervåningen uppmärksammas av Barjo och Rapsutin. Barjo får uppgiften att gå ner och säga åt folk att vara tysta. Det gör han, men folk bryr sig inte om hans konstiga begäran. De sorlar på som vanligt. Barjo går upp och berättar vad som hände. Sedan går han och ska hämta Bajsan.

Rasputin går ner till matsalen och ser genom de öppna portarna mot gatan, att treskallarna passerar. Faldar sätter en soldat att skugga dem, medan en annan får hämta förstärkning. Rasputin vandrar efter treskallarna. Faldar går in i värdshuset och förvarnar oss andra om att treskallarna har upptäckts. Vi följer med till Alvmarknaden en timme efter solnedgången. Där håller alverna i Halvmåneklanen att lasta sina kanks för att lämna staden. Man reser i öknen när det är som svalast på natten och vilar i skuggan under dagen. Annat är idioti. Soldater bevakar och försöker skapa lugn genom sin närvaro. Plötsligt pratar soldaterna oroligt med varandra och vill ha ut alverna ur staden bums, de får knappt tid att packa ihop det sista innan de körs ut ur Altaruk.

Fem karavaner: Halvmåneklanen, Kasam med Rasputin, treskallarna, Mar Juk-Adan och vi övriga

Rasputin tar hyra som karavanvakt i en mindre fattig köpmannafamiljs karavan där familjeöverhuvud är en människoman vid namn Kasam. Han har en ballongmage som om han vore gravid i nionde månaden och väntade tvillingar eller trillingar. Treskallarna lämnar Altaruk som karavan nummer tre. Mar Juk-Adan och hans följe lämnar staden som karavan nummer fyra. Regg, Wren och Wyne lämnar som nummer fem med var sin kank. Två soldater följer med och har packning för ökenresa i sju dagar på deras kanks. Vi räknar inte att vara borta mer än några timmar, bara för att stjäla stålkofferten. Ner mot öknen innebär att komma ner från bergstrakten och det tar en timme och därefter sju timmar i klippig terräng.

Vi beslutar oss för att färdas hela vägen till Tyr. Vi skickar tillbaka soldaterna på en kank för att hämta Reggs kista och barnen.

Dag 4

Barnen hinner ifatt oss på grund av sandstormen

På dagen slår alla läger. Lokal sandstorm hela natten så alla blir fast på stället. Det innebär att karavanen med barnen på vagnar dragna av kanks och dussintalet soldater hinner ifatt oss. Även androiden Muahaha/AG-1 är med.

Dag 5

Barnet Bogart får reda på hur stålkofferten hittades och vad den innehåller

På dagen så slinker elvaåriga Bogart, ett av presidentbarnen, oskyldigt in i tältet med stålkofferten. Där finns en alvman som passar småbarnen. Bogart som halvande blir betraktad med vördnad och får vara kvar och leka med de andra barnen. Han får höra historien om hur stålkofferten hittades i öknen bland resterna av en annan karavan som farit offer för sandstorm och monster. Ingen överlevande hittades och karavanen verkar ha bestått av halvdussinet golems. Hu ja ja. Sedan visades koffertens innehåll för barnen. Det var sex lilafärgade metallcylindrar. De var tunga. Alla barnen fick hålla i en cylinder innan den lades ner igen.

Androiden Muahaha/AG-1 identiferar treskallarna

Muahaha/AG-1 kan identifiera treskallarna som av elánmedvetande besjälade androiden Masashi och maskinandroiderna AH-6 och AH-7. Masashi är en Skugganpräst.

Fortsatt ökenresa på natten.

Dag 6

Pelardrömmen med mycket ny information

När vi sov på dagen drömde vi Pelardrömmen. Där träffar vi alla barn i familjen Decert vår mamma Sandy och pappa Pou samt den äldre kvinnan Nira som hjälpte oss fly från Jorden till Athas förmodade trygghet. Vi skapar en stabil stenbro i detta drömland som leder över till pelaren där Obelisken finns. Pappa vill säga något, men Nira ställer en gåta först till oss, som vi lyckas ge svaret Mörker på. Det var rätt. När vi pratat klart med varandra har vi mer information.

Ru-Cha-Lick.
När Nira och Alexa slogs förra Pelardrömmen, så hann Nira inte ställa en gåta som hon behöver göra som initierat Drömmen för oss alla och då finns det fritt spelrum för Skuggans lakejer. Då kunde tentakelmonstret få tillgång till vår dröm. Vi får veta att det här tentakel-monstret var en Ru-Cha-Lick. Den har som uppgift att bryta ner målets viljekraft för att sedan när man faller medvetslös tanka upp hela ens personlighet om det kan ske ostört under tio minuter. Därefter skickar monstret all info vidare till Skuggan eller andra mäktiga väsen som tjänar Skuggan. Troligtvis har monstret inte lyckats genomföra hela processen med Wren, eftersom drömmen avslutades i och med att Wren blev medvetslös. Om detta monster dyker upp igen i en dröm, så gäller det att lämna drömmen omedelbart genom att bli medvetslös eller dö i drömmen. Möte i verkligheten måste man antingen skada monstret så pass mycket att den flyr, vilket är svårt; eller att komma undan dess räckvidd så att man inte blir medvetslös och en kopia av ens personlighet blir upptankad och skickad till den mörka sidan i Det Grå, som Skuggriket kallas av athasianerna. Nu har Skuggan fått vittring på gruppen och anar att det finns något viktigt att hämta hos Wren och övriga i gruppen. Se upp för en Ru-Cha-Lick i vakna livet.

Tvillingdamerna är eláner som är formbytare och tankeläsare.
Nira heter egentligen Zanuka Xerxes och hennes tvillingsyster Alexa heter egentligen Xan Xerxes. De är eláner. Denna ras är formbytare med specialförmågan att få föremål de bär på att absorberas in och försvinna i den nya formen om de så önskar eller byta form helt på dessa föremål om de istället vill det. De kan anta formen av någon annan, med nästan obefintlig risk att någon kan skilja dem från originalet. Enda sättet är att be den förmodade kopian att utföra något som man vet att bara originalet klarar av. Inte ens information kan undanhållas, för elánerna kan läsa av ens ytliga tankar utan att man viljemässigt kan stoppa det [inga räddningsslag mot denna tankeläsningsförmåga].

Så berättar hon elánernas historia:

Planeten Elán och elánerna.
Planeten Elán, någonstans långt bort i vårt universum, förstördes av elánernas egen ondska.

Elánerna står inte ut med tristess, det gör de onda.
En svaghet hos många élaner är att de behöver vara aktiva mentalt, känslomässigt eller fysiskt. Om de inte är det så kan de bli uttråkade. Blir de det är de mer mottagliga för negativ påverkan. Tristess är som en sjukdom för dem. Det gör de onda. De eláner som inte påverkas av Tristess har en fallenhet för att vara mer mottagliga för positiva tankar.

Flykten i Moderskeppet ut i rymden och genom ett maskhål till existensplanet Det Grå.
De hundratusen eláner som till slut lyckades lämna den döende planeten, for iväg i ett rymdskepp, som de kallade för Moderskeppet, som färdades bland stjärnorna för att finna en ny planet att åter igen frodas på.

För att klara den långa resan så försatte sig alla eláner i kryosömnkoma som de skulle vakna från först när de kom fram till en ny värld att bo på. Detta gjordes för att motverka den Tristess som skulle drabba elánerna om resan tog mycket, mycket lång tid. Tristessen skulle kunna påverka elánerna negativt, göra de mer mottagliga för onda tankar.

Lång tid passerade. Deras rymdboning färdades så småningom genom ett maskhål. De kom till en värld i ett parallellt universum till vårt. Det Grå kom de till. Varje planet i vårt universum har en mörk tvilling i detta universum. Det är en mörk värld med mörka tankar. Här får man hela tiden kämpa mot Den Stora Förtvivlan. Här är Depressionen Djupa Hål, Ångesten Förlamande Skrik och Dödens Intighet alltid närvarande.

Expedition till planeten Rangka.
Elánernas rymdskepp placerade sig strax ovanför en planet som vissa eláner senare kom att kalla för Rangka. Denna planet är Athas mörka tvilling. Denna Rangka är också en planetgud som Biotta. En mörk sådan vid namn Nar Fol, även kallad Skuggan. Några eláner vaknade ur kryosömnkoman och besökte Rangka för att utforska den, för att ta reda på om den var lämplig för att slå sig ner på permanent. Detta skedde för över 13 000 år sedan.

Strandsatta på planeten Rangka.
Expeditionen kunde inte få kontakt med Huvuddatorn på Moderskeppet. Inte heller kunde man få kontakt med övriga expeditioner på Rangka.

Ondskan på planeten Rangka gjorde många sjuka bland de strandsatta.
Den grupp eláner som gav planetens dess namn Rangka, beslöt för att inte försöka återvända i fysisk kropp till Moderskeppet, för att planetens ondska hade fått grepp om dem. Det var i form av sjukdomar både mentala (påverkade tänkandet i negativ riktning så det fungerade sämre och vissa fick till och med onda tankar som de tog som sanning), känslomässiga (man blev galen, deprimerad, ångestfylld eller mådde inte bra psykiskt på annat vis) och kroppsliga (kroppsskador både yttre och inre). De ville inte kontaminera sitt folk i Moderskeppet med denna ondska.

Portalen till Athas.
För över 3 500 år sedan fann man en portal till Athas. Elánerna beslöt då för att skicka en expedition genom portalen- Expeditionen fick ledas av elánen Xan Xerxes och de hade med sig androider som både var besjälade av andra eláner och så de som enbart maskiner.

Elánerna splittrades på Athas i en god och en ond grupp.
När elánerna i gruppen kommit till Athas via portalen så splittrades gruppen i två delar. En del för de som tog upp den goda kraften som kom från Biotta. Det var Xan, Zanuka, Andraaxi.

En annan del för de som tog upp den onda kraften från Nar Fol /Skuggan. Det var Tasata, Kalama och deras androider.

De Goda skulle förbereda ankomsten av Drakkrigarna.
De Goda skulle sprida Biottas lära och förbereda ankomsten av de medvetanden som kommer till Athas för att hjälpa dem att eliminera häxkungarna på Athas. Dessa medvetanden kommer att bilda gruppen Drakkrigarna. Dessa medvetanden kan förflytta sig mellan kroppar för de har tillgång till Biottas kraft. De kommer att kunna ta sig in i konstruktionerna som elánerna lämnat kvar i Det Grå och bli Barnakungarna på Athas. Det mest märkvärdiga är att barnkungarnas kroppar och de riktiga barnen liknar varandra till pricken. Drakkrigarna kommer att ha tillgång till all magisk förmåga som de tidigare ägarna till kropparna hade när de lämnade kroppen och en kropp kommer att få teurgiformler från Biotta. Första elimineringen är häxkungen Kalak i Tyr. Därefter Draken.

Portal till Jorden med Den Utvalda Familjen.
Biotta öppnade upp en portal till Jorden från Athas för att skydda Den Utvalda Familjen för 2 025 år sedan. Det året fördes Den Utvalda Familjen med en gravid halvande till Jorden till Det Heliga Landet. Det var där portalen öppnades på Jorden. När familjen hade kommit i säkerhet på Jorden, stängde Biotta portalen dit. Detta foster var jungfru Maria, Jesus mor.

Elánerna kan inte döda varandra.
Ingen elán dödar en annan elán i sin ursprungskropp. Ingen android kan heller döda en elán i sin ursprungskropp.

Xan, Zanuka och Andraaxi.
De Goda i elánkropp som är på Jorden är Xan och Zanuka. Deras bas är Biblioteket på Or. Xan är en mäktig magiker som har specialiserat sig på magi gällande dröm, existensvandring, teleportation och spådom. Zanuka är lika mäktig med samma specialisering. Det finns troligtvis ingen magiker som kan mäta sig med dem på Athas eller Jorden. De har sin formelsamling i en metallplatta som samtidigt är en avancerad maskin. De Goda i elánkropp på Athas är Andraaxi. Hen har tillgång till teurgiformler via Biotta. Den enda Biottaprästen på hela Athas. Det finns ingen på Athas som har tillgång till formeln som kan Uppväcka de Döda.

Kalama och president Tasata.
Härskarna i elánkropp på Athas är Kalama. Hen är en präst som får sin kraft från Nar Fol. Också hen har en maskin i en metallplatta med mäktiga krafter. Den andra onda elánen är Tasata, som nu har bytt form till mamma Sandy och övertagit hennes presidentämbete på Jorden. Zanuka/Nira har nu ett hotellrum med överblick över Vita Huset. Kom hit och hjälp till när ni kan. Ingen brådska just nu.

Det var elánernas historia, nu handlar det om nutid:

Andraaxas alias är Vaud Duvill och Matar av Altaruk – hon kan bota Xan/Alexa från sin ondska.
Om ni kan få Alexa/Xan till Vaud Duvill eller Matar av Altaruk, alias för elánen Andraaxa, så kan hon säkert bota Xan från sin ondska som troligtvis kom efter sparken mot huvudet.

Xan har inte sin iPad, så hon kan bara använda de formler som hon har preparerat i sin hjärna. Hon har dock tillgång till vissa formler utan sin formelsamling, där ibland Magiskt Öga, så hon kan spionera på er på avstånd.

Zanuka/Nira ska kontakta Andraaxa om att hon ska försöka möta oss på vår resa till Tyr, för att hjälpa oss. Den här kofferten innehåller radioaktiva cylindrar som kan skada oss. Ge kofferten till Andraaxa, så kan inte den onda sidan skapa en atombomb av den. Troligtvis är syftet att atombomba Tyr.

Pappa är vilse efter en sandstorm och ska ta hand om Himi/Donna.
Pappa berättar att de blivit försinkade på grund av att de gått vilse efter en sandstorm. Han får instruktion av oss att ta sig till Aristofanes i Altaruk och ta Himi/Donna till Andraaxa för utfrågning. Nira/Zanuka säger att vi får själv bedöma om vi inte kan lita på Himi och om så är fallet så måste vi döda hennes kropp. Hon går då tillbaka till sin riktiga elánkropp i kryosömnkoma, så vi dödar inte henne på riktigt.

Vi vaknar till nattens fortsatt resa till Tyr. Vi beräknas vara framme, om vi inte fastnar i en ny sandstorm, på morgonen dag 9. Wren är inte förvirrad längre. Vi är alla dock fortfarande dåsiga och känner av någon annan psykisk belastning som håller på att växa sig inom oss. Tvi vale!

Comments

Xanxerxes Xanxerxes

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.