Libera nos a malo

Speltillfälle 4: Androiden Donna vänder sig mot oss

Dag 1 - dag 2

Alexa visar en ond sida, vi misslyckas med gåtan och kan vara avlyssnade av Skuggan

Eftersom det är en dröm, så drömmer Greg fram en glasbro från barnens grupp av pelare ända bort till den stora pelaren hundra meter längre bort, där Obelisken reser sig hög som ett sexvåningshus. Greg ville ha bron bred, men den blev bara en fot bred. Vi får alla krypa över den, utom Hurry som går efter vårt lämmeltåg. Han har en fenomenal balans i drömvärlden, så han behöver inte krypa. Han skulle kunnat springa över utan problem.

Där borta är mamma och pappa samt de gamla tvillingdamerna. Lika nakna som vi. Alla står de upp, utom tvillingen Alexa (som är känd under kodnamnet Duvan för Aristofanes) som tog Merry till Athas. Hon ligger livlös vid kanten av pelaren. Hennes tvillingsyster lutar sig fram över henne för att kolla hennes tillstånd. När vi kommer närmare så får Greg användning för sin otroligt förfinade uppfattningsförmåga, också den existerar bara när han har dessa drömmar. Han lägger märke till att den till synes medvetslösa Alexa/Duvan inte alls är medvetslös. Hon bara låtsas vara utslagen, fast det fattar inte systern förstår han. Vi kommer över. Greg utmanar Alexas bluff och hon reser sig upp. Hon hånler. Tar ett steg bakåt där hon står vid pelarkanten. Hon faller över kanten. Vi tittar efter henne när hon bara faller vidare ner längs pelarens sida och uppslukas av mörkret där nere. Henne syster Nira förstår inte beteendet. Om Alexa är sjuk så kan vi söka hjälp hos adelsmannen Vaud Duvill eller handelsmannen Matar. Aristofanes vet hur man ska komma i kontakt med dessa två personer.

När vi börjar prata med varandra så säger Nira plötsligt att vi måste besvara en gåta för att det ska skapas en trygg avlyssningsfri zon här för oss, annars hör den onda sidan med Skuggan oss. Vi misslyckas med svaret. Hon hoppas att en till gåta ska fungera, men hon är tveksam. Vi lyckas svara rätt andra gången. För säkerhets skull vill hon att vi talar på ett sådant vis att det blir lite svårare för en utomstående att förstå oss. Det är svårt att kommunicera på det viset och pappa fattar inte galoppen, utan pratar helt ocensurerat. Ibland får vi ta risken och prata klarspråk så att de andra ska förstå vad vi säger över huvud taget. När vi delat information med varandra förstår vi vad som hänt tidigare mycket bättre.

Mamma räddas till Altaruk, kidnappas, säljs till Mar Juk-Adan och vidare till häxkungen Kalak

Tvillingarna har haft vår familj under bevakning och kommit fram till att mammas säkerhetsrådgivare som också basar över Secret Service, Masami Hamasaki, hade planerat att mörda mamma och ta hennes plats, röja kroppen ur vägen och utge sig för att vara mamma. Då det skulle ske i Vita Huset, så dök Alexa upp som mormor. Hon tog Alexa och teleporterade henne bort från den överhängande faran i sista stund. Mamma transporterades vidare till Athas och staden Altaruk där Aristofanes styr. Alexa lovade mamma att ta hand om hennes familj på Jorden. Aristofanes fick inte veta var hon kom ifrån, utan bara att han skulle bevaka henne tills hon blev hämtad igen. Alexa lämnade mamma där och skulle återkomma. Detta var för en månad sedan.

Mamma lämnades av Alexa hos Aristofanes i Altaruk. Någon dag senare fick mamma feber och huden blev rödbränd som på Greg och Hurry. Likaså blev håret illrött. När hon var feberfri igen och kände sig bättre så var hon ute i staden och turistade. Hon var fortfarande illröd och inget har förändrats kring det, berättar mamma. Hon hade vakt med sig för att skydda henne. Mamma fick syn på asiatiska kvinnor och instinktivt så sprang hon iväg och gömde sig. Hon kände blev rädd för att de påminde henne om de asiatiska agenterna i Secret Service. Alver (fattade hon senare att de kallades) fick syn på henne och kidnappade henne. Hon blev snabbt såld som slav till Mar Juk-Adan, en asiatisk kvinna. Alverna fick bra betalt för henne förstod hon. Mar Juk-Adan smugglade ut mamma gömd bland sina andra varor. Detta hände för ungefär 13 dagar sedan.

Det begav sig mot stadsstaten Tyr. Efter resa som tog över fem dagar, större delen genom öde sandöken, kom handelskaravanen fram till staden. Hon blev såld till häxkungen Kalaks administration, men fick aldrig träffa honom utan blev snabbt satt att arbeta i tegelbruket för att producera sten till en stor religiös byggnad med okänt syfte –Ziqquraten. Tydligen hade häxkungen konfiskerat alla slavar i staden med omnejd för att få arbetskraft till bygget av Ziqquraten.

Masami Hamasaki är egentligen formbytaren Tasata och nu ond president i USA

Masami Hamasaki tog formen av mamma och tog över hennes liv. Masami Hamasaki är en formbytare och heter egentligen Tasata. Masami Hamasaki höll sig undan familjen, troligtvis så vi inte skulle upptäcka att mamma inte var mamma. Masami Hamasaki är en otroligt förmögen man med intressen i vapenindustri och forskning.

När vi var på flygplanet tidigare idag så var det för att hela familjen deltog i en resa till Kina, där presidenten skulle delta i förhandlingar med kineserna. Sedan skulle resan gå vidare till New Delhi och därefter till Paris. Onda mamman/Tasata hade ordnat så att hennes hejdukar till agenter var de enda från Secret Service som var med på resan. Alla hade de ett asiatiskt utseende. Vi reste med presidentens eget flygplan Air Force One. Tvillingarna hade fått reda på att en attack mot våra liv skulle ske på flygplanet över huvudstaden Lhasa i Tibet. Tvillingarna hade övertygat några av agenterna i Secret Service som skulle vara med på planet, att de skulle rädda oss från bomben i vår kabin. Den bomben som Tasata hade placerat dit för att döda oss. De goda agenterna preparerade planet med raketgevär och rymdpistoler, så de hade eldkraft nog att skydda oss.

Vi vet att dessa agenter på planet alla var androider, för vårt medvetande hade hoppat in i dessa agentkroppar förut. Detta säger vi inget om. Det är vår hemlighet.

Onda mamman var på planet när bomben exploderade och hon flydde förmodligen från planet i en kapsel som alltid finns där, för att sätta presidenten i säkerhet om det inte är tryggt att vara kvar på Air Force One.

Pappa har kackelsjuka och kommer till Altaruk – håll tio meters avstånd eller bli smittad

När vi kom till sjukhuset i Lhasa så gick pappa iväg för att få prata med läkaren som skulle titta till barnen, läkaren som hade tillåtit barnen att gömmas på sjukhuset utan att någon skulle få veta vilka de var. När han talade med läkaren så kom fiendeagenterna från flygplanet in med andra asiatiska agenter och de ville döda honom. Pappa försvarade sig, men märkte att han började skratta okontrollerat så att han hade svårt att försvara sig. Lika snabbt som de kom försvann de dock ut genom dörren. Han hörde senare skottlossning, men var inte i skick att komma iväg direkt att kolla upp saken.

När han sedan hade samlat sig och kommit ut var inga agenter kvar och inte vi heller. Han smög sig ut sen och letade efter oss. Han försökte hålla sig undan upptäckt i staden.

Efter ett tag blev han funnen av Nira, som tog honom tillbaka till Biblioteket på Or. Hon berättade att vi var på Athas. Han visste att han var sjuk, med tanke på tidigare symtom på planet och att han tappat kontrollen på sjukhuset. Pappa bedömde tillsammans med Nira att han kunde fått något som Nira kallade kackelsjuka. Den var smittsam, så han fick rekommendationen att hålla tio meter till andra för att skydda de från smitta. Pappa insisterade på att få komma till Athas och sina barn, så därför skulle han i natt föras dit av Nira och få med sig en av hennes livvakter från Biblioteket. Denna livvakt skulle föra pappa till oss i Altaruk. Pappa tar med sig sitt upphittade kedjesvärd och samma raketgeväret som Greg lämnade hos vakterna i Biblioteket tidigare under dagen. Pappa skulle troligtvis anlända om ett par dagar. Vi skulle kunna söka upp denna Vaud Duvill eller Matar för pappas ohälsa.

Tvillingen Nira har upptäckt hos den döda Lillie en Samtalssten för kommunikation med någon

Nira, Alexas tvillingsyster, berättade att när de undersökte den döda agenten Lillie (hon som dog i skåpbilen i Lhasa efter överfallet på sjukhuset och som innan dess tog hand om Merry på Biblioteket innan Alexa kidnappade henne till Athas), så upptäckte de att hon hade en röd rubin som Nira undersökte närmare. Nira kom fram till att denna rubin var en rubin i ett rubinpar. Det är en så kallad Samtalssten. Att man via rubinen kunde kommunicera med den person som hade den andra rubinen. Fungerar som en mobil ungefär, fast inget mobilnät var nödvändigt och kommunikationen måste vara kort och kunde bara ske en gång per dag. Vem som hade den andra rubinen visste Nira inte. Men om hon skulle utgå från det värsta, så skulle det kunna innebära att Tasata har den. Nira har bestämt sig för att ta hand om rubinen för att om se vem som skulle försöka ta kontakt genom den.

Tasatas soldater kommer till Biblioteket och Nira flyr till Washington för att bevaka Tasata

Biblioteket är nu röjd för Tasata, så Nira kommer att lämna Lhasa helt och ta med sig den sista livvakten som hon kan lita på till Washington. Där kommer hon ta in på hotell som har utsikt över Vita Huset, för att bevaka den falska presidenten. Om vi kommer dit så har hon skrivit in sig på något hotell under namnet Maria Christianson. Hon tar med sig rymdpistolen från Lillie. Hon behöver hjälp från oss och hoppas att vi kan komma dit och hjälpa henne snart.

Merry fördes till Stenansiktet, sandhajar skadade Alexa samt Merry kidnappades av alver

Merry berättade att Alexa – på ett ögonblick – förde henne till rum inne i en bergsgrotta tillsammans med två av livvakterna från Biblioteket. Utomhus tog Alexa tag i henne och så svävade de upp i luften och flög sedan ovanför en sandstorm som skyddade grottan från att upptäckas och intrång. Livvakterna kröp igenom sandstormen för Alexa kunde inte bära dem också. De vandrade sedan länge i sandöknen. Sandhajar dök upp. Livvakterna drogs ner under sanden och försvann för gott. Alexa blev biten och svårt skadad, men lyckades få bort hajarna innan hon kollapsade.

En karavan med alver (förstod hon senare) dök upp kort därefter. Rövade bort henne och tog med henne i karavanen. De tog alla Alexas saker och sparkade henne i huvudet för att göra slut på den gamla kärringen, det berättade de för henne att de gjort. Någon slags glädjefull grymhet från deras sida.

De skulle sälja Merry som slav i en stad som de skulle komma till om några dagar – staden Altaruk. De talade också sinsemellan om att de skulle sälja en stor metallskatt de funnit och diskuterade om det skulle vara möjligt i Altaruk eller inte. Troligtvis var den främre jättelika skalbaggen av de två i karavanen lastad med denna skatt, för den verkade kämpa hårt med sin tunga last. Merry fick rida på den andra skalbaggen som gick hack i häl på den första skalbaggen. Alverna som var en samtliga kvinnor, cirka 9-10 stycken, red inte själva på någon av skalbaggarna, utan joggade bredvid riddjuren istället. Det verkade som om karavanen planerades anlända till staden i övermorgon någon gång.

Aristofanes ska köpa Merry loss från alverna när karavanen anländer

Merry ska köpas loss av Aristofanes, vare sig alverna vill det eller inte. Ett barn går för 5 keramik, så han ska erbjuda upp till 15 keramik. Han bestämmer villkoren i sin stad. Alla stadens portar hålls under bevakning, så vi kommer få besked när något barn anländer så vi kan undersöka saken. Vi berättade också kort för de andra vad som hänt oss.

Obelisken har förmågor som bara vi kan aktivera – Samtalsstenar, Sannsyn, Teleportationscirkel

Merry går fram till Obelisken som är täckt med öron från topp till botten samt fyra munnar. Munnarna ger ifrån sig snarkande ljud och det för att någon av oss snarkar i rummet där vi sover. Munnarna är som högtalare som återger alla ljud i rummet där vi är när vi drömmer. Öronen är mikrofoner på vår sida och som blir högtalare där vi sover. Så om vi skriker högt i öronen, så kan någon på andra sidan höra oss. Ja, vi skulle kunna väcka oss själva på det viset.

Merry lägger en hand på Obelisken. Hon säger att den vibrerar. Vi provar vi också. Vi känner vibrationerna. Det gör inte våra föräldrar eller Nira. Merry säger att hon upplever att Obelisken talar om för henne vad den kan göra. Vi andra får besked vi också om två andra gåvor. Det vi får veta är att den kan aktiveras en gång per dag en gång med någon av dessa funktioner:

1) Skapa Samtalsstenar: Genom att hålla en sten eller en ädelsten i var hand och lägga de mot Obelisken och säga ”I (kraft av) Biottas namn – förbinder jag er med varandra” (eller liknande tänker man tyst för sig själv eller säger högt).

2) Sannsyn i 1 dygn och därefter kan man se formbytares sanna form, androider som utger sig för att vara människor och in eterplanet 36 meter; man ska tänka/säga ”I (kraft av) Biottas namn – visa mig sanningen”.

3) Runor (destination denna Obelisk) framträder på toppen och sen framträder också Biottas symbol efter det och ut ur obelisken kommer ett xeniummynt (vitt, Biottas symbol på ena sidan, baksida koordinater för Teleportationscirkel med en diameter på tre meter) och formeln taktiveras genom att man trycka in myntet i en Obelisk för att komma till Obelisken som man ursprungligen fick myntet ifrån.

Finns andra magiska förmågor hos Obelisken som kan aktiveras senare. Vilka de är vet vi inte, bara att det finns mer att hämta.

Medvetandet hos den gamla alven Wren dyker upp hos Greg innan vi lämnar drömmen

När alla var klara så hoppar mamma och pappa hand i hand ut från pelaren för att lämna drömmen. Nira hoppar också. Innan vi ska hoppa, så dyker en gammal alvkvinna upp bakom obelisken. Hon kallar på Greg och vill tala med honom. Vi är avvaktade till det, men det är lugnt för Greg. De går en bit bort, fast vi lämnar de inte ur sikte en sekund. Greg kommer tillbaka och är inte riktigt sig själv. Vi hoppar.

Donna försöker döda oss, Greg är nu mest Wren och Hurry studsar till Regg

Vi vaknar. Är i Aristofanes borgliknande residens. Det är mitt i natten någon gång. I vårt sömndruckna tillstånd så märker vi att androiden Jonna smyger ut och stänger dörren bakom sig. Hon skulle vakta oss, så varför lämna rummet utan att förvarna oss?

Greg är inte Greg längre. Medvetandet från den gamla alvkvinnan som visade sig vid Obelisken har nu sammansmält sitt medvetande med hans och man skulle kunna säga att Greg nu är mest Wren.

Det hörs rymdpistolskott bakom dörren. ”Greg” går fram och lyssnar. Dörren slås upp och Donna står där och riktar en rymdpistol mot honom. Jonnas androidkropp syns liggande på golvet och hennes huvud är skilt från kroppen någon meter ifrån. Inget blod. Donna kramar avtryckaren. En ljusblixt som skulle träffa ”Greg” gör inte det, för ett kraftfält runt hans kropp absorberar träffen. Det är skyddet som Biotta ger ”Greg”. Ögonblicket efter överförs ”Gregs” medvetande till Donnas kropp. En automatisk process för att skydda hens medvetande från utplåning. Hen tar över henne och hon är ingen fara längre.

Människan som tog emot oss tillsammans med Aristofanes, Barden Regg, kommer nerspringande för trappan. Hurrys medvetande har hoppat in i Reggs kropp för att skydda honom från rymdpistolhotet. Deras medvetande existerar samtidigt i Reggs kropp, inte sammansmält medvetande som hos ”Greg”. Hurrys kropp är i koma nu när han lämnat sin kropp. När Gregg är vaken så är Hurrys medvetande med honom i kroppen och när Gregg sover är Hurrys kropp vaken och då är båda deras medvetande i den också.

Donna kontrolleras av någon annan och fått i uppdrag av denna annan att döda oss

Donna binds. Aristofanes dyker upp. Vi samlar upp Donnas skallbaggeliknande spionrobotar och förstör dem helt. När i ska förhöra Donna, så skrattar hon rått och säger att vi alla ska dö och att det ska hon se till att så blir fallet. Vi funderar på att förstöra Donna och talar om för Aristofanes att hon är en golem, såsom Jonna som ligger där i två delar på golvet.

Aristofanes ska meditera för att se om det är rätt beslut. Han återkommer och säger att vi ska stänga in Donna i källaren och förhöra henne i morgon för att se vad vi får fram. Han tjuvlyssnar på hennes tankar innan vi lägger oss. Han säger att hon kommunicerar med någon annan i sitt huvud. Denna andra säger till henne att hon ska låtsas varit kontrollerad av någon annan och att kontrollen släppt och att hon nu är sig själv igen. Invagga de andra i säkerhet och slå sedan till och döda alla barnen, instruerar den andra rösten.

Dag 2

Aristofanes betraktar oss såsom vi vore hans egna barn och vi förhör Donna under tankeläsning

När vi vaknar på morgonen så berättar Aristofanes vid frukosten att han är så glad att vi är halvandar av eldras precis som han. Det är så ovanligt. Han känner en samhörighet med oss och säger att han betraktar oss som sina ”barn”. Kanske var det därför han fällde tårar när vi träffade honom?

Aristofanes kan läsa andras tankar, så han tänker var utom synhåll från förhöret, men inom hörhåll från förhörsoffrets tankar. Han kan också kommunicera med oss tankemässigt under förhöret. Vi är uppmärksamma på om Donna skulle verka ljuga för oss, men det vi nu få veta verkar vara sanningen, vilket Aristofanes även intygar via tankeöverföring.

Donna påstår sig varit kontrollerad tankemässigt av Alexa/Xan Xerxes och är inte det längre

Donna berättar precis för oss det som hon verkar ha kommit överens om med det andra medvetandet, som visar sig vara Alexa. Hon säger att hon inte längre är dominerad och att hon inte alls ville döda sin vän som kallade sig Jonna.

Alexa hade blivit bättre så Donna skickade bort tjänarna. Alexa vaknade till efter ett tag och tog kommandot över Donnas tankar och kropp. Beordrade henne att gå och lura ut Jonna från vårt rum och sedan döda henne. Därefter skulle vi dödas och Donna kände att Alexa då och då tog helt kontrollen över hennes kropp och gjorde saker mer exakt än vad hon själv skulle ha valt att göra. Var Alexa/Xan tagit vägen efter Donna lämnat sjukrummet, vet hon inte.

Kontrollen försvann bara för en halvtimme sedan berättar Donna också.

Donna har nyligen tillsammans med fler agenter gått över till den goda sidan

Hon berättar också sin historia kring hur det kom sig att hon räddade oss ur planet tidigare under dagen. Hon och några andra agenter hade blivit kontaktad av Alexa, som hon kallar för Xan Xerxex, strax innan resan till Kina. Att de blivit erbjudna att ansluta sig till Biottas anhängare, den goda sidan, och att de nappat på det. De ville alla komma ifrån den negativa väg som det innebar att följa den onda sidan, följa Skuggan. De hade upptäckt att det bara var skit under alla dessa tusentals år som de följt Skuggan. De tillhörde nämligen alla ett gäng som kom till Athas från en annan värld för flera tusen år sedan. Donna lånar bara denna kropp hon har. Hennes riktiga kropp finns på en plats som heter Rana Mor, i en annan dimension. Om hennes nuvarande kropp förstörs så återvänder bara hennes medvetande till Rana Mor igen. Xan Xerxes hade lovat att de som anslöt sig till henne och Biotta skulle få komma tillbaka till Athas och få möjligheten att arbeta för en god sak med mycket ädlare syften än vad Skuggan har. Om de skötte sig så skulle de kunna få tillgång till en mer avancerad kropp som är en golem med avancerade krafter. Det lockade de alla. De ville utforska andra världar i en lånad kropp, inte i sin egen kropp som de ville skulle vila tryggt i Rana Mor. Biotta var vägen för att få tillgång till de här avancerade konstgjorda kropparna.

Donnas strategi om hon möter sina gamla onda vänner som finns här på Athas – lura de i bakhåll

Donna berättar att hon och den nu avlidna Jonna hade bestämt att om de mötte på andra från den onda sidan, så skulle de säga att de visste en väg till Jorden och kunde visa var den fanns. Det för att fienden inte skulle ana oråd, utan tro att de var på samma sida som dem. Sen skulle fienden luras till något ställe och förstöras.

Vi litar inte på Donna. Hon får inte ha vapen, bara hålla sig inne i residenset och vara punktbevakad av vakter vart hon än rör sig. Tills vidare i alla fall.

Planen att köpa loss Merry från slavhandlarna och vi går ut i staden på ärende

Merry ska köpas loss av Aristofanes, vare sig alverna vill det eller inte. Han bestämmer villkoren i sin stad. Alla stadens portar hålls under bevakning, så vi kommer få besked när något barn anländer så vi kan undersöka saken. Kapten Tellemon som är ansvarig för handelskvarteren får i uppdrag att ansvara för spaningen på Merry. Vi går ut i staden för att handla i avvaktan på att Merry och pappa ska dyka upp. Aristofanes står för alla rimliga utgifter för sina ”barn”.

Comments

Xanxerxes Xanxerxes

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.