Libera nos a malo

Speltillfälle 2: Flykt från Lhasa till Altaruk

Dag 1

Flykt från sjukhuset, teleportering till Athas, flygresa i pungen och räddning av Alexa

In i sjukrummet skjutande med pistoler stormar drygt ett dussin fiendeandroider från Secret Service. Vi har själva övertagit likadana värdkroppar och lyfter upp våra barnkroppar för att sedan hoppa ut genom fönstret från andra våningen. Vi landar säkert på grund av våra magiska fotband. Striden fortsätter där uppe. Vi lägger våra barnkroppar i hästvagnen som står parkerad några meter från huvudentrén till sjukhuset. Nira, den gamla kvinnan från Biblioteket på Or, kommer ut genom sjukhusentrén med vår androidlivvakt Lillies medvetslösa kropp och lägger henne också i vagnen. Hon blev dödligt sårad uppe i sjukrummet. Sen förstår vi på Niras kroppsspråk att hon inte tänker följa med oss, utan låter oss trava iväg bort från tumultet på sjukhuset och längre in i staden. Vi finner en parkerad skåpbil och stjäl den. Två av oss går in i sina barnkroppar igen. Livvakten Lillies elektriska nervsystem kollapsar helt och hon dör. Vi drar ut från staden. Får kontakt med Niras Ipad via vår inbyggda radio i huvudet. Hon möter upp oss vid en busshållplats strax utanför staden. Hon hoppar in i bilen och så kör vi vidare mot Biblioteket. Nira upptäcker spårsändarna som är inopererade just innanför huden på våra överarmar och opererar bort dem. Nu kan inte fienden spåra oss längre, även om de med stor sannolikhet drar slutsatsen att vi är på väg tillbaka till Biblioteket.

Vi kommer fram, den sista av oss går in i sin barnkropp. Nira teleporterar oss med våra två androidlivvakter till en gravkammare som kallas för Stenansiktet som ligger på ökenplaneten Athas. Hon ger oss en Extradimensionspung som gåva. Den är magisk för den rymmer mer på insidan än vad den ser ut att rymma Sen teleporterar hon sig tillbaka till Jorden för att leta reda på pappa som försvann på sjukhuset. Vi tar oss ut från gravkomplexet. Vi kommer på att vi kan krypa in i pungen, låta våra huvuden sticka upp ovanför öppningen och låta spionrobotarna vi har tillgång till, som ser ut som skalbaggar, flyga med pungen ovanför marken.

Vi hittar Alexa, tvillingsystern till Nira, liggandes i sanden. Hon är utmattad, nätt och jämt vid medvetande och gamliknande fåglar pickar på henne. Hon har blivit biten av något stort djur, troligtvis sandhajen som vi ser senare från luften. Vi räddar henne. Lillasyster Merry syns inte till. Lägger Alexa i pungen med huvudet ovanför tillsammans med oss andra. Precis när vi har kommit upp högt upp, ser vi en karavan i öknen långt där nere.

Flyger sedan till bergsstaden Altaruk, där mamma ska vara i säkerhet. Kommer fram strax före midnatt. Guidas av livvakterna till Aristofanes som styr i staden. Mamma ska vara i trygghet hos honom. Livvakterna är väl bekanta med staden, så de hittar hans hus. Vi landar innanför murarna till hans ståtliga hus. Knackar på. Blir insläppta med hjälp av en tjänare. Väntar på att Aristofanes ska komma ut på innergården.

Comments

Xanxerxes Xanxerxes

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.