Libera nos a malo

Speltillfälle 1: Air Force One och Biblioteket på Or

Dag 1

Drömmen om bomben på Air Force One, fallet till marken och att vi slutar som vargföda

Vi drömmer en sanndröm. Vi drömmer om det som kommer att ske när vi vaknar. Vi drömmer om att alla vi barn är syskon och pappa blivit drogade med sömnmedel och att vi just har vaknat upp. Vi är kvar i drömmen och vi är på Air Force One – presidentens flygplan flera tusen meter ovanför Tibet någonstans. Vi är presidentfamiljen. Mamma är USA:s president. En bomb i en väska som ligger i en låda under en av sofforna kommer att explodera inom 3 minuter. Kvinnliga agenter från Secret Service hjälper oss att lämna planet innan bomben exploderar och dödar oss. Flera andra agenter som är fientliga mot oss, försöker förgäves genom vapeneld stoppa oss. Vi får veta att mamma är i säkerhet. När vi faller genom luften hamnar vi ute i ödemarken utanför huvudstaden Lhasa i Tibet. Våra kroppar faller i koma i den stränga kylan utanför flygplanet. När vi landar har våra medvetande lämnat våra barnkroppar och istället tagit över agenternas kroppar. Det visar sig att agenterna är androider – människoliknande robotar. En gammal väg går upp mot berget Or och Biblioteket på Or som ligger högst upp. Vi bli överfallna av utsvultna vargar som känt vittringen av barnkropparna och hugger på dem. Våra barnkroppar dör. Det svartnar för oss i androidkropparna.

Vaknar på riktigt till Air Force One, Merry kidnappad och vi tar våra barnkroppar till sjukhuset

Så vaknar vi upp på riktigt. I flygplanet. Exakt samma scen som i drömmen. Nu vet vi vad vi ska göra. Vi följer med agenterna ut ur flygplanet. Faller till marken, bomben smäller av i planet och vi landar på fötterna utan att ta skada efter ett fall på flera tusentals meter. Våra kroppar i koma, våra medvetande inne i androiderna. Lillasyster Merry föll rakt ner på toppen av berget Or. Vi går upp dit. En av agenterna tog hand om Merry i fallet. Tog henne till Läkedomshuset, deras sjukstuga. Utan att fatta det så lämnade underligt nog Merrys livvakt henne ensam i sjukrummet med Alexa Gudmundson, Bibliotekets föreståndare. När agenten fattat vad hon gjort och gått in igen, så var de båda borta. Inga lönndörrar kunde hittas. Tvillingsystern till Alexa dyker upp. Hon heter Nira Gudmundson och har varit och letat efter oss ute i vildmarken. Hon fann pappa där han landat. Pappa kan trots sina läkarkunskaper inte hjälpa våra barnkroppar från koman. Med Niras hjälp får vi reda på att Alexa har tagit Merry till Athas, en ökenplanet någonstans i ett annat solsystem. Nira kan ta androiderna dit om vi vill, men vi avböjer, för barnkropparna måste lämnas kvar för vård här på jorden. Vi har inte avslöjat för någon att vi egentligen har tagit över androidkropparna med vårt medvetande, så alla tror att androiderna är sig själva. Vi tar våra barnkroppar till sjukhuset i huvudstaden Lhasa här i Tibet. Nira känner en läkare där som kan hålla vår identitet hemlig och skulle kunna undersöka om hen kan läka våra barnkroppar. Det tar två timmar att skumpa dit med hästvagnen. Framme får vi ett eget rum till barnkropparna. Hoppas ingen fiende har spårat oss hit…

Comments

Xanxerxes Xanxerxes

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.